Over Ons

Margreet ten Have – projectleider

“Al 25 jaar ben ik betrokken bij de NEMESIS-studie. Als projectleider streef ik ernaar dat resultaten uit NEMESIS kunnen worden gebruikt voor het voorkómen van gezondheidsklachten en voor de behandeling ervan. In de afgelopen jaren deed ik onderzoek naar veel verschillende onderwerpen, waaronder gelijke kansen op zorg en gezondheid tijdens de levensloop.”

Annemarie Luik – adviseur

“NEMESIS is een studie met veel wetenschappelijke en maatschappelijke waarde door de inzichten die het geeft in mentale gezondheid en psychische aandoeningen. Binnen het team denk ik mee over de wetenschappelijke kant van de studie en ben ik betrokken bij de communicatie van onze resultaten naar bijvoorbeeld de samenleving, beleidsmakers en wetenschappers.”

Marlous Tuithof – datamanager / alcoholproblematiek

“Ik werk aan verschillende projecten binnen het Trimbos-instituut, maar NEMESIS is heel uniek. Dat komt doordat we een grote groep Nederlanders langdurig volgen en vragen naar hun gezondheid, welzijn en levenservaringen. Ik ben datamanager bij NEMESIS en heb me daarnaast in verschillende onderwerpen verdiept. Zo deed ik met gegevens van NEMESIS-2 mijn promotieonderzoek naar alcoholgebruik bij volwassenen.”

Saskia van Dorsselaer – datamanager / coördinatie veldwerk

“Ik ben al meer dan 20 jaar bij NEMESIS betrokken. Ik houd me vooral bezig met praktische zaken zoals datamanagement, de kwaliteitscontrole en training van de interviewers en het voorbereiden van analyses. Daarnaast doe ik veel verdiepende analyses zodat we alles uit de data halen. Hierdoor ben ik in de breedte betrokken bij de studie, van uitvoering tot output.“